torstai 8. marraskuuta 2012

Päivä toivoo täynnä edelleen!

Opinnäytetyö

 Hieman erilainen sellainen

Opinnot on nyt tulleet päätökseen, eli suoritettua loppuun, eli siis ohi!
 Tai niinhän minä luulin, kunnes ymmärsin, että tästähän se opettelu vasta alkaakin. Koulu loi pohjan tälle automaalarin uran alulle ja nyt tämä "vauvamaalari" alkaa vasta opettelemaan miten näitä töitä tehdään.
 Kaksi vuotta siinä vierähti uhraten paljon hikeä ja kyyneliä ja niitä tunteja tuskin kukaan pystyy enään laskemaankaan, mutta mikään ei ole ollut turhaa.
 Autojen maalauksesta en tiennyt juuri mitään, kun koulun syksyllä 2010 aloitin ja kouluhan kerkesi vasta alkamaan kun sain tietää raskaudestani joten ensimmäinen vuosi päättyi äitiysloman alkaessa maaliskuussa. Maalipuolesta en siis silloin juuri mitään ehtinyt oppimaan, joten syksyllä 2011 kouluun palatessani olin aivan hukassa kittaamisessa enkä osannut edes ruiskua käyttää. Pikkuhiljaa jotain siinä opin, mutta hankalaa se oli, kun muut kakkosluokkalaiset osasivat paljon enemmän,  joten puhuin opettajien kanssa, että saisin aloittaa uudestaan ykkösluokalta oppiakseni perusteet.

Tähän samaan aikaan Pintakilta rantautui Tampereelle ja siitä alkoi blogin tekeminen, eli ensimmäinen blogiteksti löytyy marraskuulta 2011, kammion maalaus. Tämä työ alkoi ihan vain veden ruiskuttamisella ja siten opettelin ruiskun käyttöä ja käyttäytymistä. Monta kymmentä litraa Netan kanssa ruiskutettuamme saimme ruiskuttaa maalit kammion seiniin. Siitä se kaikki sitten lähti, minä ja Netta olimme paljon ylimääräistä aikaa koululla, aamusta joskus iltamyöhään asti ja teimme paljon harjoitustöitä, jotka vaihtuivat pian asiakastöihin.
Kammio ennen maalausta
Kammio maalauksen jälkeen.


Ralliauto
Octavian kovin kiveniskemä konepelti

Octavian konepelti vaiheessa. Kittikohdat pohjamaalattu.
Octavian konepelti valmiina


Paku. Ensimmäinen iso maalaukseni.
Paku valmiina.


Moottoripyörän moottori. 

Moottoripyörän runko Miten tämä nyt liittyi Pintakiltaan?
 - Siten, että minusta ja Netasta tuli ensimmäiset valkohaalariset tuutor oppilaat tulevalle maalari ykköselle. Se loppusyksy ja ne ylimääräiset tunnit koululla oli koulutusta tulevaan kevääseen. Kävimme myös tutustumassa Pintakilta Original kouluun, mistä tämä koko Pintakilta lähti liikkeelle, eli Hämeenlinnaan Koulutuskeskus Tavastialle. Siellä pääsimme ruiskuttamaan värimassan ja lakan MR2seen ja saimme oppia Hämeenlinnan opettajilta.
Tavastialta

Tavastialta

MR2 peittelyä
Minä lakkaa ruiskuttamassa


MR2 lakattuna

Loppuvodesta vielä sain kuulla osallistuvani Taitaja 2012 kilpailuun ja siihen aloin harjoittelun yhdessä toisen sinne lähtevän opiskelijan kanssa. En finaaliin asti päässyt, mutta kokemuksena se oli aivan mahtava, opin luottamaan itseeni enemmän, eikä haitannut sen jälkeen, jos joku sattui ruiskutustani seuraamaan.

Harjoitustyö Taitajakisoihin Alkuvuodesta alkoi tuutorointi ja se oli alkuun hieman hankalaa, mutta alkukankeudesta päästyä kaikki rupesi sujumaan. Ja helmikuussa koululle tuotiin BMW Z3 ylimaalaukseen ja pääsin sitä tekemään, maalaukset lähes kokonaan yksin, se oli siis yksi ruiskutusnäyttö. Tosin sitä en aloittanut heti silloin, vaan tein sen valmiiksi toukokuussa, ennenkuin lähdin työssäoppimaan Colornet Oy:lle.

BMW hiottunaBMW hiottuna
BMW lakattunaSiinä välissä tuli tehtyä Opeli, Fordia, Audia ja monen monta muuta työtä ja opastettua ykkösluokkalaisia. Hot Rot & Rock Show oli varmaan yksi kohokohta, missä oli meidän koulun osasto yhdessä Koulutuskeskus Tavastian kanssa. Meidän koululta siellä oli monta moottoripyörää esillä, Tavastialta autoja.

Audin takapuskurin maalaus

Opelin etulokarin kittailua

Audin etupuskuri lakattuna

Mersu lakattuna
Mersun keulan maalaus


Fordin tekoa. Tiia työn touhussa

Fordin pohjatöitä
Minin maalaus

Mini lakattuna

Mondeon oven maalaus

Volkkarin paikkamaalus
Volkkari lakattuna
Moottoripyörän osia
 Kesälomaa ei tuntunt minulla olevan, koska olin töissä Colornetissä siihen asti, kunnes koulu alkoi 8 elokuuta. Tosin en Pirkolla ollut kuin orientaatiopäivät kertomassa uusille ykkösille vähän Pintakillasta ja esittelin blogeja. Sitten 13.8 aloitin toisen työssäoppisjakson Hämeenlinnassa Koulutuskeskus Tavastialla, jossa opettelin ammatillisena ohjaajana olemista, eli en ollut ihan vain pelkkänä oppilaana. Sieltä sain hyviä oppeja ja tutustuin paremmin opettajiin ja rupesin jopa viihtymään siellä, ainut miinuspuoli oli välimatka ja siihen matkaan kuluva aika. Siellä Tavastialla tein myös viimeisen näyttötyöni, Mersedes Benzin ruostevaurioiden korjauksen ja maalauksen. Oli hyvin laaja ja opettava työ kaikin puolin.

Koulutuskeskus Tavastialla

"päärynän" maalaus Tavastialla

Opelin peittelyä, joskus on ihan kivaakin


Välillä vähän toisenlaista maalausta Tavastialla
Toisenlaista maalausta Tavastialla

MB näyttötyö alkuvaiheessa

MB:n kittausta
MB hiontaväri hiottuna


MB lakattuna, hieman vielä kasaaminen kesken

Erikoismaalausta Tavastialla
Häivytysharjoitus Tavastialla. Siihen oikestaan loppuivat opintoni. Melkein haikea fiilis kun aika mennyt niin nopeasti ja nyt pitäis sitten olla valmis lähtemään maailmalle. Mutta vastahan aloitin... Hirveästi asioita tullut opittua tässä ajassa, mutta tämä on todellakin juuri sitä, mitä haluan tehdä. Eikun selvittämään mitä haasteita tulevaisuus tuo tullessaan.

Tämä opinnäytetyö esitelty 8.11.2012

4 kommenttia:

 1. Mukavasti kirjoitettu päättötyö, Hellu. Toimintasi ammattillisen ohjaajan harjoittelijana täällä Tavastiassa meni erittäin hyvin, sinulla on lahjakkuutta alalle.

  VastaaPoista
 2. Onnea! Näin alaa tuntemattomallekin hyvin havainnollinen ja kiinnostava blogi kaiken kaikkiaan. Tämän opinnäytteesi kaksi ensimmäistä lausetta osoittavat ammattilaiseksi kasvamista: valmistuminen on juhlan paikka, mutta oppiminen jatkuu.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon valmistuneelle! Kiitos hienosta blogista :D

  VastaaPoista
 4. Onnea matkaan! Nyt se oppiminen tosiaan vasta alkaa - toivottavasti saamme seurata täällä jatkossakin kuulumisiasi ammattilaisena!

  VastaaPoista