maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kevättä ilmassa, mopokausi käynnistetty


Lähtötilanne
Hieman haasteellisempi homma heti kättelyssä. Hondan osista piti saada mahdollisimman alkuperäisen näköiset, ja ainut apu oli valokuvat.


En välissä muistanut kuvia ottaa, mutta osia on kitattu ja hiottu ja kittailtu vähän lisää, ja sitten musta akryyli pohjamaaliksi. Kiiltävästä pinnasta oli helppo erottaa oliko vielä jotain korjattavaa.

Osat valmiina maalaukseen

Tankin raidoituskin pikkuhiljaa kohdillaan.
Tässäkään vaiheessa ei vielä ollut lopullisesta väristä tarkkaa tietoa, paitsi nimi, Candy Cold Custom. Sitten aloin hieman tutkia ja kysellä...

LÖYTÖ Moto-osilta, ihan orkkisosa vuodelta 70 jotain 

Tuollaiset noista mustista pitäis saada.
Ja eikun värimalleja tekemään! Ja niitä tulikin tehtyä aika paljon. Kokeilla erilaisille pohjille erilaisia candyvärejä, mikään ei niistäkään tuntunut osuvan kohdalleen, kunnes Veini toi Semin California Gold candyn jolla sain sävyn sitten lähes kohdilleen.

Värimalleja 

Lisää värimalleja

Pohjalle erilaisia hopeita ja kultasia, sitten eri candyjä päälle..

Nyt taisi osua kohdalle... :)
En epätoivoon vaipunut kun alkoi sävyt kolahtelemaan kohdille. Olihan se hieno tunne, kun tärppäsi.

Pohjasävynä kulta

Pohjasävyssä

Pohjasävyssä

Sitten vain Candy ja lakka päälle !

Valmis

Hyvät tuli

'kuin kaksi marjaa'


Tankin raitojen kanssa meinas käydä pieni hups, kun unohdin ensin peitellä vähän, mutta sain  virheen korjattua. Tosin sitten lähti lakkaa candyn päältä teippien mukana ja sai taas vähän kikkailla, mutta kyllä siitä hyvä tuli kaikesta huolimatta.

Tankki valmiina
Asiakaskin oli tyytyväinen
Itselle ja hyvä fiilis. Olis kiva saada sävy noinkin lähelle sitten loppupeleissä, vaikka sitä aluksi vähän jännitinkin, että tuleeko tästä nyt yhtään mitään.

Suuret kiitokset siis Moto-osille ja eritoten Ahti Kivimaalle! Ilman heitä tuskin olisin saanu osista noin lähelle aluperäistä, tai siis en todellakaan olisi saanut.
 Väitti kuka mitä tahnsa, mutta kesä on tulossa kovaa kyytiä. No mistä sen huomaa, no mopojen ja moottoripyörien osia alkaa tulla maalaukseen.. Tässäkin erään mopon katteet jotka tuli maalattua.


Kaikki osat hiottiin ja suurimmat naarmut loivennettiin. Sitten muovipohja ja märkää-märälle pohjamaali, Standoxin aineita.
 Alunperin osa katteista oli valkoiset ja halusin jättää ne valkoisiksi, tai ainakin melkein. Niihin tuli hieman reilumpi harso sinistä xirallicia päälle, muihin osiin tuli myös, mutta se ei erotu niistä samalla tavalla kun ne ovat jo valmiiksi siniset. Auringonvalossa näykyy hyvin :)

Toivottavasti poika on tyytyväinen katteisiin ettei tarvis heti uudestaan maalta, hehheh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti